11 Nisan 2014 Cuma

Telefonlarla Birlikte Kullanılan Aksesuarlar

Teknolojik gelişmelerin bizlere sunduğu aletler arasında yer alan cep telefonları, ilk çıktıkları günden bu güne kadar çok gelişme göstermiştir.

Eski cep telefonları küçük siyah beyaz ekranları ile mesaj yazıp, arama yapmak üzere tasarlanmıştı. Günümüze gelirken ekran boyutları değişmiş, renkli ekranlar ve giderek çözünürlüğü yükselen ekranlar gelmiştir. Kameralar, radyo ve mp3 gibi uygulamalar zaman içerisinde meydana gelen gelişmeler arasında yer alıyor. En son teknoloji ürünü cep telefonları ise android denilen bir işlemci kullanan akıllı telefonlardır. Dokunmatik ekranlı, wap, Wi-Fi, çeşitli oyunlar, harita, navigasyon vs. onlarca uygulama çeşidi barındıran telefonlar çeşitli aksesuarlara ihtiyaç duyuyor.

Telefon Aksesuarları Nelerdir

Telefonlarda yapılan çeşitli işlemler için gereksinim duyulan aksesuarlara telefon aksesuarları denilmektedir. Aksesuarlar genellikle telefonun marka ve modeline göre özel olarak üretilir.

Telefon aksesuarları; kulaklık, her telefonun kendi modeliyle uyumlu kılıflar, dokunmatik ekranlı telefonlar için ekran kalemi, araç kiti gibi ürünlerdir. Aynı zamanda telefonların şarj aletleri de telefon aksesuarları kapsamında ele alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder